Segítsünk együtt 1 millió fiatalnak jobb munkalehetőséget találni

 

Évente közel 4,5 millió hallgató vesz részt gyakornoki programokon Európa szerte. A fiatalok ezáltal releváns munkatapasztalatot szerezhetnek, ami növeli az esélyeiket a munkaerőpiacon. A legtöbb ilyen program azonban nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Egyre többen vannak azok, akik belátják, hogy rendszerszintű változásra van szükség. Az International Interns Day idei témája a Transparency at Work, ami egy 3 éves kampány kezdete is. Alapos kutatómunka és egyeztetés előzte meg a kampányt, ami az InternsGoPro, a European Youth Forum, illetve különböző európai szervezetek és vállalatok aktív közreműködésével valósul meg, hogy átláthatóbbá tegye a munkaerőpiacot azáltal, hogy a fiatalok számára egy platformot kínál, ahol értékelhetik a vállalatok gyakornoki és kezdő pozícióit. Eddig több, mint 20 NGO, és 8 ország egyeteme csatlakozott már a kezdeményezéshez hogy együttes erővel:

  1. Átláthatóbbá tegyék a fiatalok számára elérhető állásokat és a munkakörülményeket
  2. A fiatalok részére egy aktív közösséget hozzanak létre
  3. Változást indukáljanak a legkülönbözőbb szinteken

Az online rendszer alapjául szolgáló értékelési kritériumokat és mutatókat, több mint 30 ifjúsági szervezet fiatalja segítségével dolgozták ki, ami a European Label for Best Internships és a European Charter for the Quality of Internships and Apprenticeships alapjaiból építkezik. Ezek egy egyedülálló szabványnak számítanak, amelyet az európai intézmények is elismertek.

CSATLAKOZZ TE IS ÉS LEGYÉL RÉSZESE A KAMPÁNYNAK

A rendszer indulásától számított 6. hónap után nyilvánosan elérhetővé válik a fiatalok által értékelt vállalatok rangsora. A platformon elérhető értékelések cégek, szektorok és lokáció alapján is szűrhetőek lesznek. 

Minden Partner szervezet elérheti és elérhetővé teheti az adatokat a saját honlapján is, így Partnereinknek lehetőségük lesz saját felületén egyszerűen megjeleníteni a Transparency at Work információit.

Célunk, hogy a nyilvánosság erejével ösztönözzük a vállalatokat a belső folyamataik és programjaik fejlesztésére, illetve hogy az egyetemek segíthessék a diákjaikat, ezáltal pedig fiatalok millió számára egyszerűbbé és könnyebbé tegyük a munkaerőpiacon való elhelyezkedést.

Az átláthatóbb munkahelyekért indított kezdeményezést egy 3 éves nemzetközi kampány kíséri, amely 1 millió fiatal számára kíván jobb munkalehetőségeket, szakmai gyakorlatokat és gyakornoki lehetőségeket biztosítani. A www.transparencyatwork.org weboldalán található platform hivatalosan november 10-én, az International Interns Day napján indul el.

A platform magyar nyelven is elérhető, hazai bevezetésében és elindításában a Happy Office csapata is tevékenyen részt vesz, így várjuk azon hazai szervezetek és cégek jelentkezését, akikkel együtt még transzparensebb, inspirálóbb és élvezetesebb munkahelyeket építhetünk.

{{ formitem.title }}

{{ message | trans }}
{{ error | trans }}
{{{ thankyou }}}


 EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN: